Kusursuz Bir Takım Elbisenin Sırrı Kumaşındadır!

Kusursuz Bir Takım Elbisenin  Sırrı Kumaşındadır

Koleksiyonlarında klasik erkek giyime yönelik ithal lüks kumaşlara yer veren Erler Kumaş, İtalyan kaşmirler; Fransız ve İngiliz yünlülerden oluşan takım elbiselik kumaşlar ile sanat, spor ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerini giydiriyor. Dormeuil, Vitale Barberis, Optımax ve Altınyıldız gibi lüks takım elbiselik kumaşların satışını yapan Erler, mükemmel bir takım elbise isteyenler için zengin kumaş seçenekleri sunuyor.

Lüks erkek takım elbiselerinde kullanılan kumaşlar genellikle yüksek kalitede doğal ipliklerle farklı tekniklerle dokunmuş özel kumaşlardır. Hikayesi ana materyalin özel bölgelerden temin edilmesi ve yüksek kaliteli ipliğe ve kumaşa dönüştürülmesiyle başlar; yaratıcı bir tasarım gücü ve iyi bir zanaatkar terzinin ellerinde kusursuz bir takım elbiseye dönüşmesiyle amacına ulaşır. Klasik erkek takımlara yönelik dünyaca ünlü markaların ürettiği kumaş koleksiyonları, sadece mükemmel bir takım elbise yaratmakla kalmaz, aynı zamanda kalitesi ve prestijiyle o takıma sahip olan kişinin kendini ayrıcalıklı hissetmesini sağlar. Nefes alan sağlıklı bir dokuya sahip olan bu kumaşların klasik erkek takım elbiselerinde tercih edilmesinin temel nedenleri arasında kolay dikim, şık görünüm, konforlu kullanım ve dayanıklılık gibi özellikler bulunmaktadır.

 

TAKIM ELBİSE NERELEREDE GİYİLİR?

 

Her yetişkin erkeğin gardırobunda bulunması gereken temel parçalardan kabul edilen takım elbise, uzun süre kullanılacağı düşünüldüğünden yatırımlık bir parçadır. Çeşitli davetler, törenler, düğün, nişan gibi özel günler, akşam yemekleri, iş görüşmeleri, ofis ve günlük hayatta zahmetsiz şıklığın anahtarıdır. İki veya üç parçadan oluşan takım elbiseler kişiye çekici bir stilin yanı sıra öz güven kazandırır. Kişinin vücut yapısına uygun kalıpla kaliteli kumaştan dikilmiş iyi bir takım elbise, erkeği saygın ve güvenilir bir beyefendiye dönüştürür. Takım elbiseler hakkında daha fazla bilgi almak için bir önceki blog yazımıza göz atabilirsiniz. Bu yazımızda erkek takım elbiselerinde kullanılan kumaşları, Erler Kumaş’ın satışa sunduğu ithal lüks kupon kumaşlar üzerinden inceleyeceğiz.

 

 

KLASİK TAKIM ELBİSELERDE HANGİ KUMAŞ KULLANILIR?

Klasik takım elbise kumaşları, şıklık, rahatlık ve dayanıklılık gibi özellikleri bir araya getiren özel tekstil ürünleridir. Takım elbisenin mükemmel formu ve şık duruşunun kumaşıyla doğrudan ilişkisi vardır. Takım elbise kumaşları genel olarak kullanım amacına, mevsimsel koşullara, güncel modaya ve kişisel tercihlere göre bir sınıflamaya tabiidir. Bunu yapabilmek için de öncelikle takım elbiselerde en çok hangi kumaşların kullanıldığını bilmek gerekiyor. Yün (Wool) Klasik takım elbiselerde en yaygın kullanılan kumaştır. Doğal, anti alerjik, nefes alan ve dayanıklı kumaş olduğu için yün kumaştan yapılan her takım elbise kıymetlidir. Yün genelde kışlık takımları hatırlatır ama mevsimlik veya yazlık takımlarda kullanılabilecek ince dokunmuş yün kumaşlar da bulunmaktadır. Yün Karışımları (Wool Blends) Genelde yarı sentetik bir kumaş olan viskon veya polyester ve likra gibi sentetik liflerle birlikte dokunmuş yün kumaşları ifade eder. Yünlü kumaşa göre daha az kırışır ve daha ekonomiktir. Keten (Linen) Yazlık takımlar için tercih edilen doğal bir kumaş olan keten, hafif ve nefes alabilir yapısıyla takım elbiselerde tercih edilir. Ancak çok kolay kırıştığı için kullanımı zordur, düzenli ütü ister. Pamuk (Cotton) Yine yazlık takım elbiselerde kullanılan pamuklu kumaşlar, rahat ve hafif bir seçenektir. Ancak tıpkı keten gibi çabuk kırışır. Serin tutacağı için yaz aylarında günlük giyim için tercih edilebilir. Ayrıca yüne göre 10 kat daha dayanıksız bir materyal olduğu için ömrünün daha kısa olacağını da unutmamak gerek. Kaşmir (Cashmere) Lüks bir dokuya sahip olan kaşmir, takım elbiselere sofistike bir hava katan kıymetli bir kumaştır. Genellikle yünle karıştırılarak kullanılır; bu da kumaşa yumuşaklık ve dayanıklılık sağlar. Mikrofiber ve Sentetik Kumaşlar Mikrofiber, polyester veya naylon gibi sentetik kumaşlar, dayanıklı ve kırışıklığa karşı direncinin yanı sıra ekonomik bir seçenek olarak takım elbiselerde kullanılır. Bu kumaşlar, yün, pamuk veya keten kumaşlar gibi doğal olmadığı için nefes alan kumaş türlerine girmez. Dolayısı ile kullanımında aynı konforu sunmaz.

 

 

DÜNYANIN EN İYİ TAKIM ELBİSELİK KUMAŞLARI

 

Dünyada takım elbiselik kumaş denince, yüksek kaliteli yün kumaşlarıyla ünlü Zegna (Ermenegildo Zegna), lüks yün kumaşlarıyla tanınan Loro Piana, Fransız tasarım ve zanaat geleneğiyle İngiliz tekstil geleneğini birleştiren Dormeuil, İsveç’in takım elbise markası Scabal, yün ve kaşmiri ile ünlü İngiliz Holland & Sherry, dünyanın en eski kumaş üreticileri arasında bulunan İtalyan menşeli Vitale Barberis Canonico ilk sırada gelmektedir. Koleksiyonlarında klasik erkek giyime yönelik ithal lüks kumaşlara yer veren Erler Kumaş, İtalyan kaşmirler; Fransız ve İngiliz yünlülerden oluşan takım elbiselik kumaşları ile klasik takım elbise yaptırmak isteyenler için zengin alternatifler sunuyor. Lüks takım elbiselik kumaş denilince akla gelen dünyaca ünlü Dormeuil ve Vitale Barberis Canonico marka kumaşların satışını yapan Erler Kumaş, ayrıca takımlık kumaş kategorisinde Optımax ve Altınyıldız gibi markaların kumaşlarına da yer veriyor.

 

DORMEUIL KUMAŞ

 

Dormeuil, yüksek kalite lüks takım elbise kumaşları konusunda uzmanlaşmış bir markadır. Erler Kumaş raflarında da yer alan Amadeus ve Tonic, zarafeti, konforu, hafifliği ve dayanıklığı ile en çok tercih edilen kumaş koleksiyonlarıdır. İngiltere merkezli olan bu markanın kumaşları zarafet, dayanıklılık ve konforun birleşimiyle dikkat çeker. Dormeuil, 1842 yılında Jules Dormeuil tarafından Fransa’nın başkenti Paris’te kurulmuş, ilerleyen yıllarda İngiltere’ye taşınmış Londra merkezli bir firmadır. Bu nedenle Fransız tasarım ve zanaat geleneğiyle İngiliz tekstil geleneğini birleştiren bir marka olarak bilinen Dormeuil, yüksek kaliteli yünler, çeşitli lif karışımları, özel dokuma teknikleri ve modern tasarım anlayışı sayesinde lüks kumaşlar ve takım elbise kumaşları üretiminde küresel bir oyuncuya dönüşmüştür. Özel sipariş takım elbise kumaşları da üreten Dormeuil’in kimlğinde önemli yer tutan yünlü kumaşların sırrı, süper 100's, süper 120's ve daha yüksek dereceleri bulunan kaliteli yün kullanılmasında saklı. Bu kalitede yünler kumaşın yumuşak, dayanıklı ve şık görünmesini sağladığı gibi ultra hafif kumaşlar ile giyen kişiye konforlu ve rahat bir deneyim sunar. İnovasyon ve teknolojiye sürekli yatırım yapan marka, yenilikçi tasarımlarını teknolojiyle birleştirerek her sezon için geniş bir koleksiyon sunar. Lüks giyim markaları ve terzilerle iş birliği yaparak dünya genelinde tanınan bir isim haline gelen Dormeuil’in kumaşları kalite, zanaat ve modern tasarımın bir kombinasyonunu temsil eder.

 

 

Bugün Dormeuil kumaşları tercih eden markalar genellikle kalite, zanaat ve estetik unsurlarına önem verenlerdir. Bunlar arasında, özel terzilik ve lüks hazır giyim konusunda iddialı bir İtalyan olan Brioni, Napoli merkezli Kiton, Londra’dan Huntsman, Gieves & Hawkes, Paris’ten Cifonelli, Amerika’dan Hickey Freeman bulunmaktadır. Erler Kumaş’ın kupon kumaş olarak satışa sunduğu Dormeuil kumaşlar arasında klasik takım elbise stilinin ana renkleri siyah, füme, antrasit, gri, lacivert ve kahverengi bulunmaktadır. Düz ve dokulu Dormeuil kumaşları yakından görmek için Nişantaşı, Osmanbey ve Ümraniye mağazalarını ziyaret edebilir; ‘online’ alışveriş yapmak isterseniz erlerkumas.com adresini ziyaret edebilirisiniz.

 

VITALE BARBERIS CANONICO KUMAŞLARI

 

İtalyan menşeli Vitale Barberis Canonico, lüks takım elbise kumaşları üretiminde uzmandır. Koleksiyonları arasında Super 110's, Super 120's gibi seçenekler bulunan firma, İtalya'da yüksek kaliteli yün kumaşların üretildiği bir tekstil merkezi olan Biella bölgesinde Pratrivero köyünde faaliyet gösteriyor. Dünya genelinde yüksek kaliteli kumaşlarıyla tanınan bir tekstil markası olan Vitale Barberis Canonico, üç yüz elli yılı aşkın tarihiyle aynı zamanda dünyanın en eski kumaş üreticilerinden biri. Kuruluş tarihi 1663 yılına kadar uzanan firma, kuruluşundan itibaren bir aile şirketi olarak bugünlere kadar gelmiş. Vitale Barberis Canonico’nun uzun yıllara dayanan başarısı kumaşları için en kaliteli yünleri kullanmalarında saklı. Gelenekten gelen tekstil bilgisini ve deneyimini tekstil teknolojilerindeki gelişmeler ışığında yeni kuşaklara aktaran Vitale Barberis, her sezon hazırladığı zengin koleksiyonlar ile müşterilerine farklı renk, desen ve dokularda kumaşlar sunmaktadır. Aynı zamanda İtalyan zanaat geleneğine de sıkı sıkıya bağlı olan Vitale Barberis Canonico kumaşlarında el işçiliği ve uzmanlık öne çıkmaktadır. Özellikle özel terzilik ve lüks giyim markaları tarafından tercih edilen Vitale Barberis Canonico kumaşları, bugün birçok ünlü modaevi ve markanın koleksiyonlarında kullanılmaktadır. Firma, müşterilerine özel tasarım seçenekleri de sunarak kişiselleştirilmiş giyim deneyimi sağlamaktadır.

 

 

YÜNLÜ KUMAŞLARDA SUPER 100’S, SUPER 120’S GİBİ DEĞERLER NE ANLAMA GELİYOR?

 

Bazen giyindiğiniz takım elbisenin etiketinde Super 100’S gibi bir ibare görürsünüz. Yünlü kumaşlar için yerleşik bir ifade haline gelen bu ibare, eski bir ölçü birimidir ve bir pound (0.453 kg) yünden çıkan çile adedini göstermektedir. Çile sayısı ne kadar fazla ise yani rakam ne kadar yüksekse iplik o kadar incedir. Yani bu ifade bize “ipliğin inceliği” dolayısı ile kumaşın kalitesi hakkında fikir verir.

 

YÜNLÜ KUMAŞLARDA KAMGARN NE ANLAMA GELİYOR?

 

Taranmış uzun lif iplikçiliği olarak tanımlanabilecek kamgran, belirli uzunluğun altındaki kısa liflerin taranarak uzaklaştırıldığı; 70mm ve üzerinde olan ince yünlerin, taranıp eğrilmesiyle elde edilen iplik ve bu iplikle dokunmuş veya örülmüş kumaşlara denir.

 

ISITIRKEN NEFES ALAN KUMAŞLAR!

 

Takım elbiselik kumaşlar kategorisinde Vitale Barberis Canonico ve Dormeuil gibi dünyaca markalara yer veren Erler Kumaş, ayrıca Altınyıldız ve Optimax gibi markaların takım elbiselik kumaşlarının satışını da yapmaktadır. Doğal bir elyaf olan yünün en kaliteli ipliklerinden farklı tekniklerle dokunan bu kumaşların ortak özelliği, nefes aldığı için sağlıklı ve konforlu bir kullanıma sahip olmaları. Oldukça dayanıklı olan bu kumaşlardan yapılan giysiler uzun yıllar kullanılabiliyor. Ayrıca dikişe uygun yapılarıyla terzilerin favori kumaşları arasında yer alan bu kumaşlar şık duruşlarıyla da erkekler tarafından tercih ediliyor. Takım elbiselik kumaş arıyorsanız Erler Kumaş’ın Nişantaşı, Osmanbey ve Ümraniye mağazalarını ziyaret edebilirsiniz. İnternet üzerinden kumaş almak isteyenler ise Türkiye’nin en büyük online kumaş mağazası haline gelen erlerkumas.com adresinden kolayca sipariş oluşturabilirler.

 

 

Etiketler: Kusursuz Bir Takım Elbisenin Sırrı Kumaşındadır
Aralık 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sitemiz içerisindeki deneyeminizi iyileştirmek için çerez (ve benzeri teknikleri) kullanıyoruz. Lütfen Çerez Politikamızı okuyun veya çerez tercihlerinizi buradan değiştirin (bunu istediğiniz zaman yapabilirsiniz). "Kabul et" e tıklayarak, çerez kullanımımıza onay vermiş olursunuz.